dagen och morrondagen

Jag mår inte så bra idag, min fibromyalgi har bråkat som bara den..
Maten som jag hade planerat till idag gick rent åt h-vete... Jag åt middag idag, men det var oxå allt...

Men sen har jag insett en sak idag. Jag ska börja träna ordentligt imorron. Hur ska jag kunna göra det utan att äta ordentligt? Det kan jag inte! Alltså måste jag sätta igång och prioritera min hälsa numera!

Imorron startar min egna Biggest Loser =) Jag skriver upp min vikt och mitt midjemått här och så berättar jag om min träning och min mat.
På tal om mat (till imorron):
frukost - 2 rostade mackor
middag - spagetti och kyckling
kvällsmat - hemmagjorda cheeseburgare

Burgarna skulle jag ju haft idag, men som jag skrev innan så ja... 2 rostade mackor men ingen fil. Kanske har jag börjat med för mycket på en gång? Om jag börjar med 2 mackor och sen ökar och lägger till filen kanske det blir lättare. Vi får se, jag håller er uppdaterade!

ett steg bak men två steg fram... ?

Hm.. det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag.. Jag stod och stirrade in i kylskåpet när jag insåg att jag inte klarade av att äta frukost.. Jag stod där länge, länge och till slut blev det en stor suck och jag stängde kylskåpsdörren..
Inte så bra.. men en gång är ingen gång.. eller hur?

Nu ska jag gå ut och göra mat! Synd bara att jag inte har nån att äta tillsammans med... eller laga det tillsammans med... Känner mig lite ensam faktiskt...

matplaner för morrondagen

Imorron (idag, det är ju efter midnatt) händer detta:

Frukost - 2 rostade mackor med ost och marmelad, ett tallrik jordgubbsfil med en skivad banan.

Middag - spagetti och köttfärssås.

Kvällsmat - glutenfria cheeseburgare med pommes.

Inte illa va? TRE planerade mål precis som det ska vara!! Jag får se om jag klarar av något mellanmål, just känns det väldigt mycket, men det kanske det inte gör imorron.

usch vad jag blev lessen

Jag hällde upp vispgrädden i en skäl, vaniljsockret stod redo brevid. Jag öppnade frysen för att ta upp en slät bulle.... ingen slät bulle... Neeeej, det var ju inte alls släta bullar jag hade köpt, det var hamburgerbröd!
Åh vad jag var lessen, jag såg fram emot en fastlagsbulle nåt så in i norden! Det hade helt lämnat mitt huvud att det var hamburgerbröd..

Vispgrädden? Tja, det gick ju inte att hälla tillbaka den, utan jag la folie över skålen och ställde in den i kylen. Imorron får jag se till att hitta nåt jag kan ha grädde till.. Men vad? Jag vet inte om jag orkar ta iväg till Coop eller MAXI för att köpa släta bullar.. ICA här nere hos mig har inte några glutenfria.

fastlagsbulle och köttfärssås

Vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska göra en fastlagsbulle (semla). Jag har inte ätit nån alls detta året och tänkte att jag har ju släta bullar i frysen och grädde i kylen. Däremot har jag inget vaniljsocker hemma så jag ska hem om mor min och låna lite.

Jag har inte ätit nåt godis idag, har inte brytt mig om det. Jag har druckit cola (Coops egna, den är helt ok), men inte lika mycket som vanligt.

Ni ska få se en bild på min supergoda fastlagsbulle senare =)
Här kommer fotot på min köttfärssås, rätt mycket majs i, men det gillar jag!


glutenfri linguine

Jag väntar på att pastan ska koka klart, sen är det dags att äta!

Idag valde jag att (igen) ha linguine. Det är glutenfri pasta med fiber från Semper.

Det är lite skillnad på glutenfri pasta och vanlig past, mken jag är inte helt säker på vad.

Näringsvärde / 100g:
- energi = 340kcal
- protein = 8,5g
- kolhydrater = 72g
--- varav sockerarter = 1g
- fett = 1,8g
--- varav mättat fett = 1g
- kostfiber = 7h
- natrium = 0,01g

Nu ringde äggklockan så nu är det dags för mat =D Vi ses snart igen och då får ni bl.a. se hur köttfärssåsen ser ut!


sen uppdatering, men mat i alla fall!

Idag när jag efter många om och men kom upp ur sängen var klockan redan 13.00... Men jag tog mig i kragen och gick ut i köket och gjorde frukost.
Jag orkade inte diska en sked, lat jäkel, så jag åt ingen fil idag. Istället åt jag 4 rostade mackor med ost och marmelad. Det ska ju vara fil och 2 rostemackor.

Nu ska jag skutta ut till köket, koka spagetti (linguine) och värma köttfärsås i micron. Jag har ju en stor gryta fylld med köttfärssås i kylen nu. Sen ska jag givetvis ha lite riven ost till maten oxå =) Det är min lilla lyx för att göra maten godare. Med den till maten minskar även mitt godissug har jag märkt, och det är ju bra!

Jag önskar att jag kunne dela med mig av köttfärssåsen till alla så god tycker jag den är! Lite skryt, men det är väl ok ibland? Mina gäster har alltid tagit mer så det är ju ett bra tecken! =)


mat om dagarna

Eftersom jag har/har haft problem med ätstörning så är det väldigt svårt för mig att äta dom gångerna om dagen som man ska. Jag kämpar sopm en galning för att klara av det!
Sist jag åt mat 3ggr om dagen var sommaren 2006.. Det svåraste är frukosten, att äta tidigt på dagen är jättesvårt.

Med hjälp av en som vi kallar för V ska jag få ordning på min mat. Än så länge har vi lagt till frukost, just för att det är svårast. Jag ska äta 2 rostade mackor med ost och marmelad + en skål jordgubbsfil med skivad banan i.

Att ha fasta mattider är en annan jobbig sak. Jag får ställa in mobilalarmet på mattiderna annars glömmer jag bort dom. Men det går bra, det går framåt!

min egna Biggest Loser

Min egna Biggest Loser börjar med invägning på måndag. Jag berättar mer senare =)

köttfärssås

Köttfärssås

- 1500g krossade/finkrossade tomater
- 680g majs
- 800g köttfärs
- 1st zucchihi
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Basilika
- Pastakrydda


- Blanda dom krossade tomaterna, majsen och kryddorna i en gryta medans du steker upp köttfärsen. Krydda efter smak!
- Tärna zucchinin och blanda i den i köttfärsen så den blir mjuk, vill du ha mer tuggmotstånd kan du lägga i den direkt i tomatblandningen.
- När köttfärsen är stekt så blanda ner den i grytan och blanda runt. Låt grytan stå på svag värme tills även tomatröran är varm.

Servera med spagetti eller ris och kanske lite riven ost.

(Jag köper alltid ICA:s egna krossade tomater/finkrossade tomater (500g) och Euroshoppers majs.)

snart ett recept här =)

Jag ska laga spagetti och köttfärssås nu. Det ska bli riktigt gott, jag är hungrig som bara den!

Jag ska skriva ner receptet och lägga ut det här sen. Riktigt mumsigt och väldigt mättande!

nystart på bloggen

Välkomna in!

Jag bestämde mig för att köra på en nystart här på Klösbrädan. Det är länge sen jag hade blogglust sist, inget skojigt/skrivvärt har dykt upp i huvudet så jag startat helt enkelt om.


RSS 2.0