Italienskt matbröd - recept och foto

Antal: 2 - 4 limpor
Tid: ca 2 timmar

Ingredienser:
- 6dl vatten
- 25g jäst
- 2tsk salt
- 1,5 liter vetemjöl (jag använder glutenfri mjölmix från Finax)
Pensling:
(vatten)

Ljumma vattnet till fingervärme.

Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av vattnet och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper degbunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk 45 - 60 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Forma 2 - 4 limpor.
Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv eller ett rakblad. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter eller tills bröden är knappt dubbelt så stora.

Ställ eventuellt in en långpanna med lite vatten i botten på ugnen för att få knaprig brödskorpa. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 225 - 250 grader, 15 - 20 minuter.



Receptet hittade jag på sidan 655 i:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0